Tapco Kunstleien by Dakned
VISIE VAN
DAKNED

TAPCO

ALTIJD DE JUISTE KEUS

Sinds kort heeft Dakned de kunstleien van Tapco in huis. Maar waarom is Tapco volgens hen de juiste keus? Waarom juist nu de keuze om deze kunstleien te verkopen? Je leest het hier.

Bijna iedereen kent wel de uitstraling van een dak bedekt met een lei van natuursteen. Het geeft een pand een bijzondere en tijdloze uitstraling. Er is dan ook veel vraag naar, maar het vraagt ook een sterke onderconstructie door het hoge gewicht van de natuursteen lei. Daarnaast is de prijs van het product en zijn specifieke verwerkingsmethode vaak een te kostbare investering. Daarom wordt vaak gezocht naar een alternatief. Tapco kunstleien biedt een alternatief.

Renovatie voor lichtgewicht constructies

Er zijn behoorlijk wat lichtgewicht daken in Nederland. Shingledaken zijn een lange periode erg populair geweest. Deze lichtgewicht constructies waren vrij normaal om toe te passen. Voor bungalows, tuinhuisjes en soms ook woonhuizen. Deze onderconstructies zijn erg licht en als je op je woonhuis een blijvende luxe uitstraling wilt bereiken, dan is dat met bitumineuze shingle lastiger. Met de kunstleien van Tapco is het juist heel eenvoudig om op een lichte dakconstructie luxe en sierlijkheid uit te stralen. Ze geven een nostalgische uitstraling, zonder dat daar natuurlijk leisteen voor nodig is. Die natuursteen lei is ook simpelweg te zwaar voor daken waar in het verleden de lichte gewicht bitumen shingle zijn toegepast. Met Tapco kunstleien kun je dit wel en gelijk zorgen voor dat robuuste uiterlijk.

De keuze voor Tapco was er eentje waar lang over is nagedacht. Dakned B.V. heeft onderzoek gedaan naar verschillende kunstleien van diverse leveranciers. Veel van de in de markt te verkrijgen alternatieven van natuursteen leien zijn op basis van vezelcement. Deze zijn strakker en uniformer in uitstraling wat een compleet ander beeld geeft dan een natuursteen lei op het dak. Ook zijn ze minder duurzaam en poreuzer dan natuursteen leien “Het waren voors en tegens”, zo vertelt Peter van Gent van Dakned B.V. Waar vele kunstleien hun kwaliteit verliezen door weersomstandigheden, is dat bij Tapco kunstleien niet het geval. “Echte natuursteen leien liggen altijd strak op het dak, maar bladeren na verloop van tijd wel af. Dat zijn ook weer positieve en negatieve punten.”

Tapco kunstleien zijn de beste optie

Peter is duidelijk over hun keuze voor Tapco. “Uiteindelijk vonden we de kunstleien van Tapco en die kwamen het dichtste in de buurt van echte leisteen. Dat heeft te maken met kleur, het gemêleerd oppervlak en de diverse afwerkingen. Het heeft dus dezelfde uitstraling, zonder dat het kwaliteit verliest of afbladdert, want dat gebeurt niet. Ook ligt deze kunstlei altijd aangesloten. Geen nare gaten of kieren. Het is weerbestendig en je investeert in de toekomst van je dak. Dat is volgens ons echt het sieraad van je woning. Tapco is simpelweg de beste optie gebleken. Vandaar dat we dit product nu dus aanbieden.”

Doorgaans gaat een kunstleien dak zo’n 25 tot 35 jaar mee. Je kan de levensduur van je dak zoveel mogelijk verlengen door het goed te onderhouden. Plan dus zeker op tijd een onderhoudsbeurt in bij een professionele dakreiniger.

Benieuwd wat we voor jouw volgende project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze Dakned website.