Project Beukeloord met Tapco Leien
EEN MOOI PROJECT:
Woonzorgcentrum
beukeloord

WOONZORGCENTRUM BEUKELOORD

DE KRACHT VAN SAMENWERKEN

Zorgcorporatie Envida heeft het woonzorgcentrum ‘Beukeloord’ in Meerssen een transformatie gegeven van bejaardenhuis naar zorgcomplex. Daar hoort natuurlijk ook de renovatie van het dak bij. Bouwbedrijf Smeets kwam bij Dakned terecht, waarna in overleg Starmans is aangedragen om het dakwerk uit te voeren. Lees hier meer over dit project.

Envida is een zorginstelling in Maastricht en het Heuvelland. Ze bieden diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen en chronisch zieken. In totaal hebben ze vijftien zorgcentra in deze omgeving en Beukeloord in Meerssen is er daar een van. Het woonzorgcentrum ligt in het hart van Meerssen en telt 51 bewoners. De vraag was om dit complex te transformeren naar een modern zorgcomplex. Het dak is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Met deze vraag kwam bouwbedrijf Smeets bij Dakned terecht.

Smeets is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1922. Ze dragen actief bij aan een betere samenleving door de omgeving comfortabeler te maken voor inwoners. Ze richten zich al sinds jaar en dag op wonen in de breedste zin van het woord. Samenwerken is daarvoor de belangrijkste bouwsteen en dat hebben ze in dit project zeker gedaan.

“We hebben vanaf de start deelgenomen aan een bouwteam, zodat we op een snelle en efficiënte manier aan de bouw konden beginnen. De constructieve uitdagingen van dit project maakten het heel speciaal”, vertelt William Thomassen, hoofdplanvoorbereiding van Smeets. “Toen we bij Dakned terecht kwamen, hebben zij ons advies gegeven over de toe te passen dakbedekking. Vervolgens hebben ze Starmans aangedragen om het dak te renoveren.”

Starmans is een allround dakdekkersbedrijf voor zowel hellende als platte daken. Voor zinkwerk, timmerwerk, leien, bitumen of koperen daken hebben ze alles in eigen huis. Zij hebben het dak van de zorginstelling gerenoveerd. “We hebben de oude asbesthoudende leien vervangen door nieuwe kunstleien”, vertelt directeur René Starmans. “Het project was uitdagend omdat het ging over veel verschillende dakvlakken en met steile dakhellingen. Toch verliep het project heel soepel. Dakned leverde de kunststof leien en wij hebben deze eenvoudig kunnen verwerken, op wat kleine uitdagingen na. Het was een goede samenwerking met een mooi resultaat.” 

En zo is zorgcentrum Beukeloord voorzien van de kunstleien van Tapco. Een mooi project, waarbij de kracht van samenwerken heeft geresulteerd in een prachtig dak. Kunnen we jou ook helpen om een project als dit te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!