Dakrenovatie shingle Jos van Bommel
RENOVEREN MET
ACHT RECHTERHANDEN

EEN MOOI PROJECT

JOS VAN BOMMEL & ZIJN ZOONS

Tapco kunstleien zijn het product, maar het gaat er ook om hoe je het gebruikt. Dakenbranche expert Jos van Bommel is iemand die precies weet hoe hij dat doet. Bij de verbouwing van zijn eigen woning heeft hij met zijn zoons het hele dak gerenoveerd. En precies dat vinden wij het benoemen wel waard. Wie hij is en hoe hij dit heeft gedaan? Je leest het in dit artikel.

Jos van Bommel is technical manager bij EPDM-dakbedekking producent Carlisle Construction Materials. Hier houdt hij zich vooral bezig met advisering, opleiding en een stukje sales. Jos geeft technisch advies en is precies de juiste persoon om dit te geven. Tegenwoordig geeft hij technisch advies, waar hij vroeger nog met ‘de poten in de klei’ stond. “Ik heb 17 jaar lang de daken zelf gemaakt. Vanuit daar ben ik advies en sales ingegaan. Dat doe ik nu al ruim 16 jaar met plezier, maar je wil je handen soms toch wat werk gunnen”, vertelt Jos. Zo kwam deze dak expert met twee rechterhanden op het idee om zijn eigen dak te renoveren. “Metselen en timmeren laat ik aan anderen over, maar wat betreft daken en isolatie weet ik precies wat ik doe.”

Dakrenovatie shingle Jos van Bommel
Dakrenovatie shingle Jos van Bommel

EEN NIEUWE WONING

Drie jaar geleden kocht Jos de woning. “Het was een mooie vrijstaande woning uit 1974 met 800 m2 perceel. Het hellende dak moest wel echt worden aangepakt. Aangezien we in oktober begonnen en de wintermaanden aanstaande waren, bleek ook de isolatie niet al te best. Er lag niet meer dan 4 centimeter piepschuim tussen de draagbalken. Toen hebben we samen besloten om het dak aan te pakken.” Het werd een echt familieproject waarbij Jos de hulp inschakelde van zijn 3 zoons. “Om kosten te beperken, wil je zoveel mogelijk zelf doen. Gelukkig hebben we allemaal ervaring en keken we naar de juiste oplossingen. Na het verwijderen van het aanwezige dakmateriaal, wilde we het zo snel mogelijk waterdicht maken. Daar hebben we Alutrix voor gebruikt; een zelfklevende dampremmende laag. Dat rol je zo uit, je drukt het aan en het zit vast. Daarna hebben we de isolatie gedaan. 2 lagen PIR van 4 centimeter in halfsteensverband. De basis was dus snel gelegd.”

Toen ging Jos op zoek naar de bovenlaag voor zijn dak. “Je hebt natuurleien, kunstleien, Eternit; de keuze is best groot. Tijdens het afwegen van het juiste materiaal kwam ik in aanraking met Peter van Gent. Die ken ik al heel lang en Peter had het over Tapco kunstleien. De keuze voor kunstleien stond voor mij snel vast, mede door het lichte gewicht en de ballast die de constructie kon hebben. Ik twijfelde wel nog tussen 2 verschillende aanbieders. Qua garantie en levensduur zaten ze op 1 lijn, maar de voordelen van Tapco waren voor mij vrij duidelijk.” Zo viel zijn keuze op de kunstleien van Tapco.

Dakrenovatie shingle Jos van Bommel
Dakrenovatie shingle Jos van Bommel

DE VOORDELEN VAN TAPCO

“Mijn keuze was vooral gebaseerd hoe handzaam, handig en mooi het product is. Tapco kunstleien hebben echt die natuurlijke uitstraling, van dichtbij en veraf. Ook is het erg licht van gewicht. Je legt het er dus zo op. Wat me ook heel erg aansprak, is het gemak van verwerken. De kunstleien zijn voorgevormd en er zit een bolling in. Wanneer je ze bevestigt, drukt de ene kunstlei de andere weer aan. Het neemt dus veel werk uit handen. Dat gemak en de uitstraling maakte mijn keuze voor Tapco niet ingewikkeld.” Door de samenwerking van vier handige mannen en een goed product hebben Jos en zijn zoons binnen no-time hun dak gerenoveerd. 

“Door het lichte gewicht en de gemakkelijke manier van bevestigen ging het erg snel. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om Tapco te gebruiken. Je ziet in de verwerking het proces van je dak. Lei voor lei. Daardoor zie je de ontwikkeling van het dak en je voelt eer in je werk. Voor mij was dit een perfecte uitkomst en we zijn alweer een paar jaar gelukkig onder ons eigen kunstleien dak. Het is wel van belang om je goed voor te bereiden. Gelukkig is het zo moeilijk niet, zeker wanneer je van jezelf al een beetje handig bent.”

Jos is dus een tevreden verwerker én consument. Hij en zijn zoons verdienen een hele hoop waardering. Het laat zien waartoe je in staat bent met een beetje handigheid, de juiste mensen en het juiste product. En zelfs wanneer je niet zo handig bent als Jos, is Tapco juist een goede keus. Wil je meer weten over hoe jij Tapco kunt inzetten? Neem vooral eens contact met ons op of bezoek onze Dakned website.