Installeren
kun je leren

EEN MOOI PROJECT

XL DEN UYL

We delen graag verhalen over specialisten die de Tapco kunstleien gebruiken. Glenn den Uyl, eigenaar van XL den Uyl Installatietechniek, heeft twee leien balkons gerenoveerd. De kunstleien van Tapco bleken daar het ideale product voor. Wat is XL den Uyl voor bedrijf en hoe hebben zij dit heeft gedaan? Je leest het in dit artikel. 

Glenn den Uyl is 14 jaar geleden gestart als loodgietersbedrijf. Hij wilde de vrijheid ervaren in zijn eigen onderneming en zijn eigen koers varen. Het bedrijf dat hij startte, XL Den Uyl Installatietechniek, is vernoemd naar zijn zoon. Het warme karakter van deze specialist en zijn bedrijf komt daar direct in naar voren. 

“Ik begon als loodgietersbedrijf, maar dit is door de jaren heen ontwikkelt tot all-around partner. We ontwikkelen ons iedere dag, want de markt veranderd continu. Zo focussen we nu onder andere op warmtepompen, omdat daar nu al, maar vooral in de toekomst, veel vraag naar is. We doen eigenlijk alles. Van appartementen tot zinken daken, van renovaties tot sanitaire techniek en van riolering tot dakbedekking.”

Betrouwbare service is wat Glenn met zijn bedrijf hoog in het vaandel heeft staan. “We zijn allemaal mensen en mensen maken wel eens een foutje. Wij vinden het vooral belangrijk dat we altijd samen de oplossing vinden. En afspraak is afspraak. Dinsdag is dinsdag, tien uur is tien uur. We zijn een betrouwbare partner en staan altijd klaar voor onze klanten. Zo ondernemen wij in de regio Utrecht voor grote en vooral leuke opdrachtgevers.” 

EEN RENOVATIE MET KUNSTLEIEN

Voor het renovatieproject kwam XL den Uyl niet geheel toevallig bij Dakned uit. “Voor twee uitbouwbalkons moesten we de ouderwetse leien vervangen. Daarbij wilden we het straatbeeld niet veranderen. Zo kwam ik al snel uit bij kunstleien. Deze had ik eerder al eens gevonden via internet op aanraden van een zakenrelatie. Dat zat dus nog vers in mijn geheugen.

Ik nam vervolgens contact op met Dakned om de Tapco kunstleien af te nemen. Met de service die ik kreeg, ben ik erg tevreden. We hadden de producten snel nodig, dus kwamen Maarten Keijzer van Dakned het persoonlijk brengen. Dat laat zien dat ze meebewegen als dat nodig is. Daar waren wij natuurlijk erg blij mee. We konden op deze manier meteen aan het project beginnen.” 

EEN PRAKTISCH PRODUCT

Over het eindproduct is Glenn meer dan tevreden. “We hebben de balkons in hun authentieke glorie herstelt. Dankzij de gemakkelijk te verwerken kunstleien ging dat ook wel snel. De uitstraling van het product, en dus van het project, is mooier dan standaard dakbedekking. Verwerking kan rechtstreeks over het hout als je het goed ventileert. Zonder onderlaag. Dat werkt eenvoudig en praktisch. En hoewel het product redelijk aan de prijs is, is het de investering zeker waard. Streep je het af tegen de levensduur, dan is het een ideaal product. Ik ben dan ook erg enthousiast over deze kunstleien en zal het in de toekomst vaker gebruiken als de projecten het toelaten.”

Glenn is dus een tevreden verwerker en heeft het product optimaal kunnen gebruiken. Hij heeft een mooi project opgeleverd en dat maakt ons natuurlijk ook weer trots. Wil je meer weten XL den Uyl Installatietechniek? Bekijk dan hun website. Wil je meer weten over hoe jij Tapco kunstleien kunt gebruiken? Neem vooral eens contact met ons op.